[主頁] [睇樓] [家事百科] [羅力威] [蘇GOOD] [化妝美容] [中英文兒歌] [產前產後] [奶奶趣聞] [Flashcards] [開心大發現] [食譜] [馬爾代夫] [旅遊飲食] [必睇] [最新]
[產前產後] [生活] [惡搞] [兩岸國際] [親子] [時事專輯] [時事] [娛樂節目] [娛樂] [食譜] [兒歌] [網熱]

[娛樂] 徐淑敏早產誕7磅虎女

徐淑敏早產誕 7磅虎女 2010年03月16日


擁有 34D咪咪的徐淑敏,笑言有足夠人奶餵 BB。


[轉載/蘋果日報] 有 34D咪神之稱的徐淑敏( Suki)去年火速嫁給飲食才俊黃浩( Kenny),二人昨日榮升父母, Suki早產誕下 7磅小虎女,她更為皮膚白滑的囡囡改英文名 Vianna。

現年 25歲的徐淑敏去年與黃浩奉子成婚,在短短一年間完成拍拖、結婚和生女三件人生大事,本來擇定吉日下周二( 23日)剖腹生產的 Suki,腹中囡囡昨日急不及待出世, Kenny昨午見太太作動,即送她進養和醫院,昨晚 7時多順利剖腹誕下重 7磅的囡囡,母女平安。
「 BB對住我笑」

Kenny昨午準備跟 Suki吃午飯時,她忽然作動,於是 Kenny火速送她入院,更入產房見證囡囡出世,他表示全程雖然只有 15分鐘,但他非常感動,因為現場太緊張,醫生沒安排他替 BB剪臍帶。
記者昨日致電恭喜榮升爸爸的 Kenny,他說:「好開心, Suki下身麻醉生 BB,我一直陪住佢傾偈, BB重 7磅,好健康,佢出咗嚟醫生就遞畀我抱, BB仲對住我笑,抱咗一陣都已經唔捨得,醫生安排佢入保溫箱。囡囡腳長長,我抱佢時係咁郁,佢眼大大似我,但其他似媽咪,咁樣靚啲。」 Kenny透露 Suki由陀 B到生 B,全程都很舒服,這幾天他會留在病房貼身照顧妻女。
問到送樓還是送車獎勵老婆? Kenny說:「我乜都送晒。」 Suki這次並未一索得男,兩夫婦沒有失望,原來 Kenny非常恨女,他們產前已替小 B女想好英文名 Vianna, Suki日前笑說:「因為我陀住佢嘅時候,最鍾意食呍呢拿雪糕,所以就諗到呢個名囉,至於中文名就等 BB出咗世先改。」

兩老爭住湊孫

Kenny見證女兒出世後,便到醫院大堂外取外賣,他說:「成日未食過嘢,好肚餓,??家落嚟攞外賣。」 Kenny指母親和外母都緊張乖孫來臨,所以兩老爭着要湊小 B女,還買補品為 Suki補身。
採訪、攝影:比華利、藍文浩

No comments: